indiareizen

vernieuw je levenslust

Centraal in een gezondheidsreis staat het richten van de aandacht op het eigen herstelproces. In een zachte, liefdevolle beweging naar binnen. De kuur zo mogelijk samen met anderen delen, werkt daarbij versterkend.

Ruim drie weken verblijven we in de meest optimale omstandigheden voor een grondige reinigingskuur of panchakarma. Een traditioneel geschoolde arts, bijgestaan door een team van therapeuten en jonge medici, zorgt voor een professionele, individuele begeleiding.

Specifieke Ayurvedische behandelingen zoals massages en stoombaden behoren tot het dagelijkse programma.

Het centrum beschikt over een eigen kruidentuin en apotheek, gericht op dagverse bereidingen van medicijnen en extracten. Onderdeel van het verblijf is ook een op jouw persoon afgestemd vegetarisch dieet.

Alles draagt ertoe bij om vernieuwde levenslust en vreugdevolle energie in jezelf te doen ontluiken.  

‘Iemand die een verjongingstherapie ondergaat, verkrijgt een lang leven, een goed geheugen, scherp intellect, perfecte gezondheid, jeugdigheid, een prachtige teint, een mooie stem, uitstekende lichamelijke capaciteiten en alerte zintuigen, hij geniet respect en is briljant.’
Caraka Samhita III 7-8 

Ervaar de zachte kracht van Ayurveda
met panchakarma in Kerala

 

Panchakarma is een Ayurvedisch reinigingsprogramma waarin de behandelingen worden afgestemd op de individuele persoon, de vier seizoenen, de conditie van het lichaam en geest. Daarvan uit wordt een panchakarma behandelplan gemaakt.

extra

Na afloop van de reinigingskuur biedt het centrum ook een driedaagse rondreis aan doorheen de uitbundige natuur van Kerala, de beroemde Backwaters en het omliggende gebergte. 
Deze excursie is optioneel.

brief van een medereiziger

“Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn eerste verblijf in Sreedhari (januari 2019). Ongehinderd door gedetailleerde voorkennis over ayurveda of panchakarma gaf ik mij drie weken lang over aan de goede zorgen, vaardige handen en diepgaande kennis en ervaring van het team. Ondanks de ogenschijnlijk zachte en langzaam opbouwende behandelingen werd de helende werkzaamheid ervan al snel duidelijk. Een verblijf in Sreedhari is een unieke combinatie van persoonlijke aandacht, professioneel ayurvedische behandelingen, gericht gebruik van traditionele medicijnen, gevarieerde voeding en een paradijselijke omgeving. Een oase van rust en eenvoud, ten dienste van herstel en genezing. Het heeft mij innerlijk gesterkt en geholpen in het vasthouden van een gezonder voedingspatroon. Grote dank aan Maureen voor deze ‘geheimtip’
Absoluut aan te bevelen!”

— GT

Stuur een e-mail en blijf op de hoogte met de Auroveda nieuwsbrief